nummer 50 november 2022

secretariaat: Noorderweg 4, 9912TH Leermens

Ledenbijeenkomst
Op woensdagavond 30 november is er een ledenbijeenkomst voor leden en belangstellenden van Zonnedorpen. De spreker op deze avond is Jacco Langebeeke van Zorgeloos Gasloos. In de bijlage van de nieuwsbrief vindt je de gehele uitnodiging. Wij willen wel graag benadrukken dat het een ledenbijeenkomst is en geen Algemene Ledenvergadering. Opgeven voor deze avond kan via contact@zonnedorpen.nl of via 06-19331255.

Tang in beeld
Onze installateur Paul Wijburg moest lang op zijn tang wachten waarmee hij leidingen kan koppelen. Het is dan ook niet zomaar een tang zoals je die bij de bouwmarkt koopt. Deze tang knijpt elektrisch koppelingen dicht met een vastgestelde kracht en registreert ook met welke kracht een koppeling is dichtgeknepen. Hierdoor maakt hij een kwalitatief hoogwaardige verbinding die niet gaat lekken.   

Automatische incasso
Eind oktober is er een mail uitgegaan naar alle leden met een formulier voor de automatische incasso. Als u dit formulier invult kunnen wij in december de incasso automatisch innen en hoeven wij niet alle leden persoonlijk te benaderen. De hoogte van de contributie is 10 euro per kalender jaar. Voor de leden die het formulier nog niet hebben ingevuld willen wij vragen om dit alsnog te doen. Ook als u geen gebruik wilt maken van de automatische incasso dan horen wij dat graag. Dan weten wij welke leden wij in december als nog persoonlijk moeten benaderen. Het formulier is bijgevoegd in de mail van de nieuwsbrief. Ingevulde formulieren kunt u mailen naar b.huizing@zonnedorpen.nl of persoonlijk afleveren bij ons op kantoor.

Van Meerendonk waterontharders
Sinds kort is er op ons kantoor aan de Fivelweg 49 A in Zijldijk een demomodel water ontharder te bekijken. Dit model is geleverd door van Meerendonk waterontharders uit Stadskanaal. Een vertegenwoordiger heeft de projectgroep Zonnedorpen Aardgasvrij bijgepraat en uitleg gegeven over dit model. Mocht u het demomodel willen bekijken of foldermateriaal willen ontvangen dan bent u van harte welkom.

Voetbalvereniging De Fivel van het aardgas af

VV de Fivel uit Zeerijp is sinds 2015 serieus bezig om energie te besparen en de kantine en de kleedkamers te verduurzamen.Op het dak van het clubgebouw liggen Bordjes “deze woning is aardgasvrij”
Voorbijgangers en of bezoekers laten we met een bordje weten dat een woning of gebouw36 zonnepanelen en volgend jaar komen er nog 20 bij. Begin november installeerde Paul Wijburg, de installateur van Zonnedorpen Aardgasvrij, warmtepompen bij het clubgebouw. Van een verbruik van 10.000 KWh en 3.500 m3 gas in 2016 gaat
VV De Fivel nu naar een jaarverbruik van 0 KWh en zijn ze aardgasvrij. Dat scheelt de vereniging veel geld.

Bereikbaarheid Energie VanOns
De laatste tijd worden wij geconfronteerd met de mindere bereikbaarheid van Energie van Ons. De klantenservice is alleen nog in de ochtend telefonisch geopend en de reactie termijn op e-mails is verhoogd van 5 naar 10 werkdagen. Wij doen ons best om de vragen die leden stellen zo goed mogelijk door te geven aan Energie van Ons, maar het kan zijn dat u iets langer op antwoord moet wachten.

Bordjes “deze woning is aardgasvrij”


Voorbijgangers en of bezoekers laten we met een bordje weten dat een woning of gebouwin de 5 Zonnedorpen aardgasvrij is. Is uw woning aardgasvrij, bent u daar trots op en mag iedereen dat weten? Wij stellen de bordjes een paar maanden gratis ter beschikking. Wilt u een bordje? Neem dan contact met ons op via contact@zonnedorpen.nl

Tot slot

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je lid of belangstellende bent van Energiecoöperatie Zonnedorpen. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen en/of te delen met andere geïnteresseerden. Heb je vragen of opmerkingen, dan ontvangen wij die graag via contact@zonnedorpen.nl