Zonnedorpen.nl

De energie coöperatie voor de dorpen Garsthuizen, Leermens, 't Zandt, Zeerijp en Zijldijk

Zonnedorpen wil meer

De energiecoöperatie Zonnedorpen heeft meer duurzame plannen. Zo wil ze de CO2 uitstoot in het verkeer verminderen. Noord Groningen is weliswaar een gebied met schone lucht, dat willen we ook graag zo houden.

Daarom wil Zonnedorpen in de dorpen ’t Zandt en Zijldijk elektrische deelauto’s neerzetten. Deze auto’s zijn beschikbaar voor alle dorpsbewoners. Voor gebruik van de auto’s wordt een vergoeding in rekening gebracht. De auto’s worden voorzien van een “zwarte doos” waarin alle gebruiksgegevens opgeslagen worden. Aan het eind van de maand wordt de rekening voor gebruik gestuurd.

Voor wie?

Iedereen met een rijbewijs B kan zich aanmelden voor gebruik. Interessant is het vooral als vervanger van auto’s die niet dagelijks gebruikt worden. Er is geen investering nodig en onderhoud, APK en verzekering zijn goed geregeld.

Wat kost het?

Wij hebben een erg aantrekkelijk aanbod van fa. Easy-driving gekregen. Het gebruik van de Nissan Leaf kost € 2,75 per uur en € 0,05 per kilometer. De auto is via een app op de telefoon te reserveren en ook te openen. Het gebruik van deze app kost € 5,- per maand. Daarvoor wordt verder alles geregeld. Er worden laadpalen geplaatst bij Landgoed de camping in ’t Zandt en bij het dorpshuis in Zijldijk. Daar komen de eerste twee auto’s te staan.

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@zonnedorpen.nl