Zonnedorpen doet meer

De energiecoöperatie Zonnedorpen heeft meer duurzame plannen. Zo wil ze de CO2 uitstoot in het verkeer verminderen. Noord Groningen is weliswaar een gebied met schone lucht, dat willen we ook graag zo houden.


Daarom heeft Zonnedorpen in de dorpen Leermens, ’t Zandt, Zeerijp en Zijldijk elektrische dorpsauto’s neergezet. Deze auto’s zijn beschikbaar voor alle dorpsbewoners. Voor gebruik van de auto’s wordt een vergoeding in rekening gebracht. De auto’s zijn voorzien van een “zwarte doos” waarin alle gebruiksgegevens opgeslagen worden. Aan het eind van de maand wordt de rekening voor gebruik gestuurd.

Voor wie?

Iedereen met een rijbewijs B kan zich aanmelden voor gebruik. Interessant is het vooral als vervanger van auto’s die niet dagelijks gebruikt worden. Er is geen investering nodig en onderhoud, APK en verzekering zijn goed geregeld.

Wat kost het?

Wij hebben een erg aantrekkelijk aanbod van fa. Easy-driving gekregen. Het gebruik van de Nissan Leaf kost € 2,75 per uur en € 0,05 per kilometer. De auto is via een app op de telefoon te reserveren en ook te openen. Het gebruik van deze app kost € 5,- per maand. Daarvoor wordt verder alles geregeld. Er worden laadpalen geplaatst bij Landgoed de camping in ’t Zandt en bij de dorpshuizen in Leermens, Zeerijp en Zijldijk. Daar zijn de dorpsauto's op te halen.
Hoe reserveer ik de auto

1. Ga naar de website van easy-driving.eu. Scroll naar beneden en vul de gevraagde gegevens in. Druk dan op "verstuur".

2. Je krijgt (tijdens kantooruren meestal binnen een kwartier) een mail met een link om de app "onzeauto" te laden op jouw telefoon.

Nu kun je de auto in de app reserveren. Bij de auto aangekomen kun je de auto met de app openen. Er ligt een sleutel in de auto waar je op jouw bestemming de auto op slot mee kunt zetten en natuurlijk ook weer kunt openen. Als je de auto terugzet laat je de sleutel in de auto liggen en sluit je hem af met de app op jouw telefoon.

Voor meer informatie kun je kijken op www.easy-driving.eu of mailen naar info@zonnedorpen.nl