nummer 40, januari 2022

secretariaat: Noorderweg 4, 9912TH Leermens

Duurzaamheidsadviseurs zijn begonnen

Op dit moment hebben onze duurzaamheidsadviseurs al 15 huisbezoeken afgelegd. En er staan ook alweer meer gesprekken gepland. Het begin van ons project wordt bemoeilijkt door de maatregelen tegen het corona virus. Hierdoor konden onze inloopbijeenkomsten niet doorgaan en zijn we gaan flyeren in de dorpen. Gelukkig willen inwoners ons wel thuis ontvangen voor een gesprek over het besparen van energie. Wil je ook een afspraak maken? Dat kan! Je kunt vrijblijvend een afspraak met een van onze duurzaamheidsadviseurs. Of bel ons tijdens kantooruren op 06 19 33 12 55. Per mail contact@zonnedorpen.nl. Wij komen graag bij je langs! Vanaf 17 januari werken wij vanuit ons kantoor, Fivelweg 49a in Zijldijk. Als je wilt langskomen dan ben je op afspraak van harte welkom.


In de media

Op donderdag 6 januari waren Kees Moolenaar (projectleider) en Grietje Sporrel (duurzaamheidsadviseur) te gast bij Omroep Eemsdelta om te praten over het project Zonnedorpen Aardgasvrij. In het programma Domibo gaven zij uitleg over het project en de werkwijze van onze duurzaamheidsadviseurs.


De uitzending is terug te luisteren via de onderstaande link. Vanaf 08:15 kunt u Kees en Grietje horen.
‘Als je het koud hebt dan doe je een jas aan, dit geldt ook voor je woning’.

Domibo – Omroep Eemsdelta

Energie bespaartips

- Zet de verwarming een graadje lager
- Zet de verwarming uit als je weggaat
- Douche korter
- Houd de radiator vrij
- Gebruik tochtstrippen
- Trek een warme trui aan

Voor meer tips:
www.milieucentraal.nl

Warmtepompen, zonnepanelen of zonneboilers verplicht bij ingrijpende renovatie

Nederland legt per 1 februari 2022 definitief een eis vast om bij ingrijpende renovatie van woningen en utiliteitsgebouwen een minimale hoeveelheid energie zelf op te wekken. (bron Solar magazine)

Startdatum afbouw salderingsregeling zonnepanelen niet haalbaar, ambtenaren adviseren 1 jaar uitstel


De startdatum voor de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen is niet meer haalbaar en moet 1 jaar uitgesteld worden tot 1 januari 2024. Dat adviseren ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken.
Het directoraat-generaal Klimaat en Energie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat schrijft aan de kersverse klimaatminister Rob Jetten het jaar uitstel noodzaak is vanwege de benodigde voorbereidingstijd door netbeheerders, energieleveranciers en de toezichthouder Agentschap Telecom. (bron Solar magazine)

Tot slot

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je lid of belangstellende bent van Energiecoöperatie Zonnedorpen. Voel je vrij om deze nieuwsbrief door te sturen en/of te delen met andere geïnteresseerden. Heb je vragen of opmerkingen, dan ontvangen wij die graag via contact@zonnedorpen.nl