Persbericht

29 november 2022

Voetbalvereniging De Fivel uit Zeerijp is van het aardgas af

Sinds 2015 is voetbalvereniging De Fivel uit Zeerijp serieus bezig om energie te besparen en de kantine en de kleedkamers te verduurzamen. Een echte mijlpaal dat we nu 7 jaar later van het aardgas af zijn. zegt Jan Kooistra, penningmeester van V.V. DeFivel. “Sinds de start hebben we op het dak van het clubgebouw 36 zonnepanelen geplaatst, zijn we energie gaan afnemen van het Zonnepark in ’t Zandt en hebben we energiebesparende maatregelen genomen, zoals LED verlichting en het gebruik van zuiniger apparatuur". Er komen volgend jaar nog 20 extra zonnepanelen en het glas wordt vervangen. Paul Wijburg, de installateur van Zonnedorpen Aardgasvrij, installeerde warmtepompen bij het clubgebouw. Hiermee zijn we nu echt van het aardgas af. Van een verbruik van 10.000 KWh en 3.500 m3 gas in 2016 gaan we nu naar een jaarverbruik van 0 KWh en zijn we aardgasvrij. Dat scheelt ons als vereniging veel geld” , zegt penningmeester Jan Kooistra tevreden. “”In de nabije toekomst onderzoeken we, vanwege de salderingsregeling, hoe warmteopslag en/of integratie van accucapaciteit vorm kan krijgen”.
Zeerijp is naast de dorpen Leermens, Garsthuizen, t’ Zandt en Zijldijk het werkgebied van de projectgroep Zonnedorpen Aardgasvrij. De projectgroep ondersteunt inwoners in deze 5 dorpen met het verduurzamen en aardgasvrij maken van hun woning en of bedrijfs- verenigingsgebouw. Jan Kooistra is een van de 5 duurzaamheidsadviseurs binnen dit project. Het was logisch dat hij de adviseur voor V.V. De Fivel werd.De duurzaamheidsadviseurs van de projectgroep Zonnedorpen Aardgasvrij hebben naast V.V. De Fivel meer adressen in de 5 dorpen bezocht. Vanaf begin dit jaar waren er 90 gesprekken met bewoners die ondersteuning willen bij het duurzaam en eventueel aardgasvrij maken van hun woning. Voor een vrijblijvend gesprek kunnen bewoners uit de vijf Zonnedorpen een afspraak maken met één van de duurzaamheidsadviseurs van Zonnedorpen Aardgasvrij. Dat kandoor te bellen met Bas Huizing, T: 06 19331255 of te mailen E: contact@zonnedorpen.nl. Voor meer informatie kijk ook op de website www.zonnedorpen.nl

Meindert Joostens opent kantoor Zonnedorpen

13-04-2022 persbericht Zonnedorpen

Zaterdag 23 april opent wethouder Meindert Joostens van de gemeente Eemsdelta rond 10.45 uur het kantoor van de energiecoöperatie Zonnedorpen aan de Fivelweg 49 a in Zijldijk. Dit feestelijke moment is tijdens de Open Dag die van 10.00 tot 16.00 uur duurt.

Duurzaamheidsadviseurs komen graag langs

17-12-2021 persbericht Zonnedorpen

De projectgroep Zonnedorpen Aardgasvrij gaat voortvarend aan de slag. Zeker nu de energieprijzen zo hoog zijn.